Villajoyosa

Plaatsen > Villajoyosa

Villajoyosa is een plaats aan de Costa Blanca op 30 km van Alicante. Het strekt zich uit langs 3,5 km witte zandstranden en helder water waar men o.a. onderwatersport, waterskiën en zeilen kan beoefenen. De stad heeft talrijke bekoorlijke plekjes die een bezoek waard zijn, zoals de kleurrijke gevels, de vissershaven en de jachtclub, het oude centrum omgeven door een stadsmuur uit de 16e eeuw, de Romeinse toren, de hangende huizen boven de rivier Amadorio. Voorts heeft de stad een streekziekenhuis en het enige casino van de streek.

De gevels in talrijke kleuren is een van de meest opvallende kenmerken van de stad. Op vrijwel iedere plek komen we deze uitbundige kleuren tegen: bij de hangende huizen, in het oude centrum, op de boulevard.

Het oude centrum is een deel van de stad dat vroeger door de stadsmuur ingesloten lag. In het noordwesten zijn een deel van de muur, die parallel aan de zee loopt, en de twee grote torens uit de 15e en 16e eeuw bewaard gebleven.

In de haven en de visafslag heerst altijd veel drukte. In de binnenhaven liggen de vissersboten voor anker terwijl het westelijke deel gebruikt wordt als jachthaven.

Bovendien is het dankzij haar bevoorrechte ligging mogelijk een bezoek te brengen aan interessante plaatsen in de buurt zoals Benidorm, Guadalist, Alicante, Santa Pola, Confridés, Altea, Calpe of Denia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *