Cava

Thema’s > Cava

Cava is een verrassend sprankelende, frisse en lekkere schuimwijn. Cava wordt voornamelijk geproduceerd in de Penedèsstreek, een wijngebied ten zuid-westen van Barcelona.

Zelden brak een drank zo spectaculair door als Catalaanse champenoise tijdens het voorbije decennium. De Belgen dronken in 2000 788.000 flessen, in 2008 waren dat er al tien miljoen. Binnen de EU consumeren alleen de Duitsers en de Britten meer cava.

Josep Raventós begon in 1872 met de productie van cava in zijn wijnmakerij Codorníu in Sant Sadurní d’Anoia. Tegenwoordig zijn tientallen wijnhuizen in dit dorp gevestigd.

Cava koppelt chic met betaalbaarheid, kwaliteit met jeugdigheid, klasse met hipheid. De ouderwetse champagne uit Frankrijk is hier nog steeds populair, maar moet meer en meer onderdoen voor het trendy alternatief uit Spanje.

Een goede cava is even lekker als een middelmatige champagne en kost de helft.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *