Emigreren naar Spanje

Thema’s > Emigreren naar Spanje

Iedereen die naar Spanje op vakantie is geweest, zal het land verlaten met bewondering voor de manier van leven; zo ontspannen. Spanje kent een heel ander ritme, vooral in de dorpjes meer in het binnenland. Het kost wel tijd te wennen aan het mañana mañana-syndroom. Wat het Spanjaard kan uit stellen tot morgen, zullen ze vaak ook proberen uit te stellen tot morgen, maar als je eenmaal een poosje in Spanje woont en dergelijke gebruiken hebt overgenomen, dan kun je terugkijken en vaststellen hoe gejaagd het leven in Nederland eigenlijk was.

Buiten de steden komen de meeste commerciële activiteiten tot rust van 14:00 tot 17:00 uur. Dit is te wijten aan de beroemde Spaanse ‘siësta’. Hoewel veel internationale bedrijven in Spanje doorwerken tijdens de siësta, zal de meerderheid van de winkels voor minstens een paar uur sluiten. De grote winkels en een deel van de ketens blijven open, maar de meeste kleinere winkels gaan weer open rond de klok van 17:00 uur. Ook dit ritme zult u snel te pakken hebben als u hier eenmaal woont.

Als u eenmaal het besluit hebt genomen om de sprong te wagen en besloten hebt te verhuizen naar Spanje, zult u verbaasd zijn hoe eenvoudig verhuizen naar een ander land eigenlijk is. U zult merken dat veel gebieden internationale scholen en uitstekende medische voorzieningen hebben.

Dus wat moet je nog wel doen? Wel, het beste advies is om zorgvuldig elke fase van uw verhuizing te plannen.  Als u al een woning in Spanje gekocht hebt dan zijn veel belangrijke keuzes al gemaakt. In welk gebied wil ik gaan wonen, zijn daar goede scholen voor de kinderen? Als u die keuze nog niet gemaakt hebt adviseren we u zeer zorgvuldig voor te bereiden. Lees bijvoorbeeld alle achtergrond artikelen op onze website zoals Huis kopen in Spanje.

Daarna is het verstandig meer literatuur tot u te nemen. Voor het emigreren naar Spanje werkt SpanjeVakantieland.nl samen met Bol.com. Op Bol.com vindt u een volledig overzicht van alle boeken over emigreren naar het buitenland. Maar ook ook uitgaven over het kopen van een tweede huis en zelfstudie taalcursussen.

Onderstaande boeken geven informatie over Spanje en emigreren naar Spanje.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *