Fietsen in Spanje

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Fietsen in Spanje

Spanjaarden fietsen weinig. Het verkeer is er dan ook niet op ingesteld, fietspaden ontbreken veelal. Er is weinig respect voor fietsers.

In Spanje aan de costa’s is het vrijwel onmogelijk om te fietsen. Ook de Spaanse steden kun je als fietser beter mijden. Als je toch door een stad of over een costa fietst kijk dan erg goed uit en wees op je hoede. Het Spaanse autoverkeer rijdt hard. Claxonneren is meestal bedoeld als aanmoediging of als teken dat je ingehaald wordt.

Op plaatsen waar het verkeer rustiger is is de fiets een uitstekend vervoermiddel om onbekend Spanje te leren kennen. Buiten de steden is het goed fietsen. Grote doorgaande wegen zijn soms druk, maar vaak is er een leuke route te plannen over de secundaire wegen. Nadeel is dat er dan wat meer geklommen moet worden. Als een klein fietsertje in het ruige hooggebergte kun je genieten van de zee van ruimte, op een golvende vlakte, met af en toe een grillige olijfboom.

In Spanje waait in de zomer overwegend een zuidwestenwind. Indien mogelijk kunt u hier rekening mee houden bij het plannen van uw route. Als u midden in de zomer in Spanje gaat fietsen, houd dan rekening met hoge temperaturen (tot boven de 40 graden ). Beter is het te fietsen in de vroege ochtend en de namiddag. Net als de Spanjaarden houd u beter ‘s middags van 12 tot 15 uur een warme maaltijd en daarna een siësta.

De bewegwijzering is goed zolang je op de grote wegen fietst. Wijk je daarvan af, dan heb je een goede kaart nodig.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *