Roken in Spanje

Thema’s > Roken in Spanje

In Spanje is een streng rookverbod van kracht. In 2006 keurde het Spaanse parlement al een antirookwet goed, waardoor het niet langer toegestaan was om op de werkplek te roken. Voor eigenaren van kleine restaurants en cafés of horecagelegenheden met een speciale rookruimte werd toen nog een uitzondering gemaakt.

Sinds Januari 2011 heeft Spanje het roken in het openbaar nog verder aan banden gelegd toen een een strenger rookverbod van kracht werd. De Spaanse antirookwetgeving is daarmee een van de strengste in Europa geworden.

De nieuwe wet verbiedt het roken in openbare gelegenheden. Hierdoor wordt een einde gemaakt aan de uitzonderingspositie van kleine restaurants en cafés of horecagelegenheden, ook hier mag niet langer gerookt worden. Ook het roken in de buitenlucht wordt aangepakt: het is niet langer toegestaan om te roken bij speeltuinen, scholen en ziekenhuizen.

Als het rookverbod wordt overtreden kan een boete van dertig tot zeshonderd euro worden opgelegd. Zwaardere overtredingen kunnen worden bestraft met een boete die kan oplopen tot zeshonderdduizend euro. Gelukkig zult u als vakantieganger niet snel in aanmerking komen voor deze laatste categorie van boetes.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

1 thought on “Roken in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *