Zon en Strand

Thema’s > Zon en Strand

De Spaanse kust, met een lengte van meer dan 4.000 kilometer, vertoont een uniek geheel, aan de rand van de Middellandse Zee (in het oosten en het zuiden, de Cantabrische Zee (in het noorden) en de Atlantische Oceaan (in het westen en het zuiden). Met gemiddeld meer dan driehonderd dagen zon per jaar en een zacht klimaat tussen de 18 en 30 graden Celsius worden de zonovergoten stranden elk jaar bezocht door miljoenen toeristen uit alle landen van de wereld.

Langs de Middellandse Zee, “onze zee”, wordt aan de Costa Brava een landschap met een eigen persoonlijkheid van steile kusten bezaaid met mooie kleine inhammen afgewisseld met brede stranden.

Naar het zuiden toe, langs een kust die betekenisvolle bijnamen heeft verkregen zoals Gouden kust, Oranjebloesemkust, Kust van Valencia, Witte kust of Warme kust, loopt een kalme zee tot aan stranden van goudkleurige zand met in de nabijheid belangrijke steden en toeristische oorden.

In Andalusië vormen de Costa Tropical en de Costa del Sol ook twee van de meest geliefde bestemmingen van het zon-en strandtoerisme. De kust van Granada en Marbella als de hoofdstad van de kust van Malaga trekken ook een spectaculaire hoeveelheid bezoekers aan, hiertoe aangetrokken vanwege de stranden, de uitgaansgelegenheden, de winkels en de aanwezigheid van beroemdheden uit de hele wereld.

De Straat van Gibraltar voor de Afrikaanse kust, vormt een verbinding tussen de Middellandse Zee en de Altantische Oceaan, waar de Andalusische kust bij Cádiz en Huelva een geheel eigen karakter heeft en tot aan Ayamonte, aan de grens met Portugal, de Costa de la Luz vormt. Dezelfde Atlantische Oceaan loopt in het Noordwesten tot aan de rand van Galicië, daarbij een spectaculair landschap van steile kusten vormend, met kleine strandjes en inhammen waar de zee het land binnen stroomt en daar een geweldig mooi landschap teweegbrengt. De hele Galicische kust, met een wat vochtiger en minder warm klimaat, is een zeer populaire vakantiebestemming in de zomermaanden.

De Cantabrische Zee, aan de noordkust van Spanje, vormt met de bergachtige kuststreek een ander fraai en spectaculair landschap van de Spaanse kust. De elegante steden met een kustsfeer zoals Gijón, Santander en San Sebastián, met stranden gelegen in mooie natuurgebieden, volksarchitectuur en een vochtig klimaat dat voor een eeuwig groene horizon zorgt, hebben van dit gebied, dat zich uitstrekt van het Baskenland via Cantabrië en Asturië tot aan Galicië, één van de meest ontwikkelde streken voor zon- en strandtoerisme in de zomermaanden gemaakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *