Vliegtickets

Home > Vliegtickets

U kunt uw tickets naar Spanje boeken bij cheaptickets.nl of zoek en boek de goedkoopste beschikbare reizen hieronder (Pas op, niet alle aanbiedingen zijn inclusief vlucht!):

[display_filter store=”3″][display_pages store=”3″][user_pages store=”3″][user_sort store=”3″]
[display_multi store=”3″]
[display_pages store=”3″][user_pages store=”3″]

Air Berlin is de op één na grootste airline van Duitsland en de derde low cost carrier in Europa met een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Palma de Mallorca.  Op Mallorca is Air Berlin marktleider en onderhoudt een hub, zodat de Nederlandse passagiers vanaf Palma door kunnen vliegen naar bestemmingen op het Spaanse vasteland (bijvoorbeeld Madrid, Barcelona, Alicante, Malaga, jerez,
Sevilla, Valencia, Reus, Bilbao, Palma, Ibiza, Murcia, Almeria, Las Palmas, Tenerife, La Palma, Arrecife, Fuerteventura.

De Euro Shuttle vertrekt om 06:55 uur vanuit Amsterdam en landt om 09:20 uur op Mallorca. De overstaptijd voor reizigers die verder vliegen, bedraagt ongeveer een uur. De instapkaart voor de verdere vlucht ontvangen passagiers al in Amsterdam. De bagage wordt doorgecheckt.

Vueling Airlines is een luchtvaartmaatschappij met zetel in Barcelona, opgericht met de bedoeling om deze stad één voor één met alle belangrijke Europese hoofdsteden en die van het westelijke Middellandse Zee-gebied te verbinden. Vueling Airlines vliegt tussen Amsterdam (Schiphol) en Madrid, Barcelona, Malaga, Sevilla, en Valencia.

Spanje heeft 25 luchthavens voor internationaal verkeer:

Bestemming Luchthaven Code Alicante Alicante Airport ALC Almeria Almeria Airport LEI Barcelona Barcelona Airport BCN Bilbao Sondica Airport BIO Fuerteventura Fuerteventura Airport FUE Gerona Costa Brava Airport GRO Granada Granada Airport GRX Gran Canaria Las Palmas LPA Ibiza Ibiza Airport IBZ Jerez Frontera La Parra Airport XRY Lanzarote Lanzarote Airport ACE Madrid Barajas Airport MAD Malaga Malaga Airport AGP Murcia San Javier Airport MJV Menorca Aerop De Menorca MAH Palma Palma Mallorca Airport PMI Santiago de Compostela Santiago de Compostela SCQ Santander Santander Airport SDR Santa Cruz Palma La Palma Airport SPC Sevilla Sevilla SVQ Teneriffa All Airports TCI Teneriffa Tenerife Norte Los Rodeos Airport TFN Teneriffa Sur Reina Sofia Airport TFS Valencia Valencia Airport VLC Zaragoza Zaragoza Airport ZAZ

Wij raden u aan om op de dag van vertrek de vliegtijden te controleren. Via onderstaande informatie kunt u dat doen.

 • Aankomst- en vertrektijden Schiphol Airport:
  Tel.: 0900-72447465 of 0031-207940800
  Internet: www.Schiphol.nl Teletekst: NOS 757 t/m 760
 • Aankomst- en vertrektijden Eindhoven Airport:
  Tel.: 040-2919818 of 0031-402919818
  Internet: www.Eindhovenairport.nl Teletekst: NOS 786
 • Aankomst- en vertrektijden Maastricht Airport:
  Tel.: 043-3589898 of 0031-433589898
  Internet: www.Maa.nl Teletekst: NOS 768
 • Aankomst- en vertrektijden Groningen Airport:
  Tel.: 050-3097070 of 0031-503097070
  Internet: www.Gae.nl Teletekst: NOS 769
 • Aankomst- en vertrektijden Rotterdam Airport:
  Tel.: 010-4463444 of 0031-104463444
  Internet: www.rotterdamthehagueairport.nl/ Teletekst: NOS 769
 • Aankomst- en vertrektijden Brussel Airport:
  Tel.: 0032-27538798 of 0900-70000
  Internet: www.Biac.be Teletekst: TV1 380 t/m 381

Barcelona Airport
De Catalaanse stad Barcelona staat bekend om de vele prachtige gebouwen. Ze zijn van grote historische en culturele waarde. De beroemde Spaanse architect is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de culturele gebouwen in Barcelona. De Sagrada Familia is daar maar 1 voorbeeld van, het is dan ook de reden dat de ‘werken van Antoni Gaudi’ in Barcelona op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Hoewel het vroeger nog prijzig was om naar andere landen te vliegen, is dit door de komst van de low cost carriers veel minder duur geworden. Een retourtje Amsterdam Barcelona hoeft niet eens €100 meer te kosten. Als je in het zuiden van het land woont, dan kun je ook vanaf vliegveld Eindhoven of zelfs vliegveld Antwerpen naar de grootste stad in Catalonië vliegen. Je vliegt dan meestal naar El Prat International Airport (IATA airport code: BCN). In de volksmond wordt dit ook wel gewoon Barcelona Airport genoemd. Wat wel verwarrend is, is dat Reus Airport (zo’n 100 kilometer richting het zuiden) en Girona Airport (zo’n 100 kilometer richting het noorden) ook wel eens Barcelona Airport worden genoemd. Dit is toegestaan, terwijl het dus 100 kilometer verderop ligt! Als je zeker wilt weten dat je op het vliegveld bij de stad Barcelona landt, dan zul je moeten kijken naar de IATA code. Girona airport heeft de code GRO, Reus is REU en El Prat is BCN. De laatste is het echte Barcelona Airport, dichtbij de stad Barcelona.

Aangezien Spanje een prima vakantieland is, kun je natuurlijk ook vakantie hebben in de buurt van Girona. Neem bijvoorbeeld de populaire jongerenbestemming Lloret de Mar, dat vlakbij Girona ligt. Dan is het natuurlijk wel beter om op Girona Airport te landen. Hetzelfde geldt voor de badplaats Salou. Dit ligt vlakbij Reus. Wil je toch echt naar de stad Barcelona? Dan kun je via Amsterdam met vliegtuigmaatschappijen zoals KLM, Transavia, Vueling, Iberia en EasyJet vliegen. Fijne vakantie!

Handbagage
Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (maximaal 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie.
De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.
Dit zijn de regels voor vloeistoffen in uw handbagage:

 • u kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter
 • deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak
 • per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen
 • de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter
 • de doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn
  U kunt een geschikte doorzichtige plastic zak van thuis meenemen of aanschaffen op de luchthaven.

Er zijn twee uitzonderingen:

 • babyvoeding, die u tijdens de vlucht nodig heeft
 • medicijnen, die u tijdens de vlucht nodig heeft

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Na de ticket- en/of paspoortcontrole kunt u op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord – wanneer nodig – voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgend vliegveld moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *