Ajuy Fuerteventra

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Fuerteventura > Ajuy

Ajuy is een klein dorpje aan de westkust van Fuerteventura in de Puerto de la Peña, 2 km ten noordwesten van Pájara. Het is minder dan een twintig minuten rijden van Pajara, het grootste deel van de rit langs de vallei die Ajuy.

Het strand van Ajuy is aantrekkelijk, ook al is het bedekt met zwart zand. Een paar van de weinige restaurants in het dorp zijn op of dicht bij het strand gelegen.

Achter de twee kalkovens ligt de “zwarte baai”; “Caleta Negra”. Het dorp is beroemd vanwege de grotten die hier te vinden zijn op korte loopafstand van het dorp. Het pad naar de grotten vind u aan het noordelijke uiteinde van het strand, en leidt langs de hut die is uiteghouwen in de rotswand.

Het uitzicht vanaf het pad is indrukwekkend, de kust in dit gebied bestaat voornamelijk uit rotsen waardoor mooie doorkijkjes ontstaan. De grotten zijn heel indrukwekkend en kunnen worden betreden via een trap die met zorg dient te worden belopen. We adviseren u deze grotten alleen te bezoeken bij een zeer rustige zee en niet met kleine kinderen. Zelfs dan is het bezoek niet zonder risico.

Het strand van Ajy staat onder de bevolking bekend als “Playa de los Muertos”; “het strand van de doden”. Niet alleen het uiterlijk zorgt voor deze naam (zwart zand en zwarte kiezels) , maar het kan hier ook erg gevaarlijk zijn om te zwemmen. Overigs is het strand een bekend strand onder naturisten.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *