Arafo

Plaatsen > Arafo

Arafo ligt op Tenerife, omringd door vulkanische gebergten en uitgestrekte wijngaarden. In de omgeving vindt u vijgencactussen, moestuinen en fruitbomen die op Tenerife het hele jaar door bloeien. Arafo en haar omgeving produceren een groot deel van de jaarlijkse aardappel en tomaten productie. neemt een belangrijk deel van de totale aardappel- en tomatenproductie voor zijn rekening. Het landbouw gebied loopt van Media Montaña tot aan zee.

De naam Arafo komt al in d e 16e eeuw voor en is daarmee één van de oudste vestigingen op Tenerife. In de omgeving van Arafo werden restanten gevonden van de oorspronkelijke bewoners van Tenerife: de Guanches. In verschillende ravijnen en bergtoppen heeft men woon- en begraafplaatsen ontdekt.

De kust bij Arafo kent vele toeristische plekjes zoals Playa de Viudad.  Playa de la Viuda betekend letterlijk: strand van de weduwe. Het strand bestaat uit zwart vulkaanzand. Het strand wordt voornamelijk door de plaatselijk ebevolking bezocht.

Overal in de omgeving domineren de spitse bergtoppen zoals el Pico del Tio Marcial.

Arafo is zeker een bezoekje waard. U vindt er mooie gebouwen, leuke straten, pleintjes en gezellige plekjes. In de kerk zijn vele schatten bewaard gebleven waaronder een kruis, een beeld en een schilderij van San Agustin van een onbekende schilder. Het bijwonen van de San Juan Degollado en de processie van San Agustin zijn absolute aanraders. Ook het carnaval (vooral ´s dinsdags) en de heilige Bernardo (31 augustus) worden hier uitbundig gevierd.

Arafo telt talloze bekende bands die de lange traditie op gebied van muziek, dans en feesten eer aan doen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *