Tenerife

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Tenerife

Costa Adeje Tenerife

Costa Adeje Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De naam van het eiland betekent in de taal van de oorspronkelijke bevolking  ¨sneeuwberg¨. Deze naam dankt het eiland aan de besneeuwde top van de Teide. Deze grote krater van 3718 meter vormt het hoogste punt van Spanje. Deze oude, gelukkig rustende vulkaan deelt het eiland in twee klimaatzones. Het frissere en vochtiger groene noorden met als belangrijkste trekpleister de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Houdt er rekening mee dat de noordzijde van Tenerife vaker “last” heeft van bewolking. Het zuiden daarentegen is warmer en droger met als toeristisch hoogtepunt Los Cristianos.

Tenerife en de andere Canarische eilanden zijn door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen ontstaan waardoor de eilanden miljoenen jaren geleden uit de Oceaan omhoog zijn gerezen.

Tenerife is, in tegenstelling tot verschillende andere Canarische Eilanden, weelderig begroeid als een tropisch paradijs.

Een grote luchtvaartramp had op 27 maart 1977 plaats op het vliegveld van Tenerife. 562 mensen kwamen om bij een frontale botsing tussen twee Boeing 747 vliegtuigen van KLM en Pan-Am. In het KLM toestel was een chartervlucht vol met vakantiegangers van Holland International.

Tenerife is niet alleen één van de meest bekende eilanden maar kent ook het meeste tegenstellingen.

De belangrijkste plaatsen op het eiland zijn de hoofdstad Santa Cruz en de historische stad La Laguna.

Tenerife is één van de meest bruisende eilanden. Het nachtleven dat je vooral op Playa de las Americas aantreft tart elke verbeelding. Maar toch zijn er nog rustige plekjes te vinden zoals het Playa de la Arena. Vervelen kan je nooit op dit eiland. Er zijn uitstekende excursiemogelijkheden, je kan zelf een auto huren of met het goed georganiseerd openbaar vervoer het eiland verkennen. Het feit dat de Canarische eilanden niet alleen een ideaal klimaat hebben maar ook nog over de zuiverste lucht beschikken, mag niet onvermeld blijven.

Het grondgebied van Tenerife bedekt circa 2057 vierkante kilometer en heeft de vorm van een driehoek. Van het noordoosten naar het zuidwesten ofwel van het Tanaga-gebergte ten noordoosten van Santa Cruz tot aan het Teno-gebergte in het uiterste westen loopt een hoge bergrug die steil naar de oceaan afloopt.
De kust in het zuiden en zuidwesten van het eiland bestaat voor een deel uit zandstrand.TenerifeBezienswaardigheden:

Santa Cruz de la Tenerife
Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife en de shoppingstad bij uitstek, ook voor de toeristen. Meer informatie: Klik hier

Icod de los Vinos
Dit is het wijndorp van Tenerife. Meer informatie

La Gomera
Dit is volgens velen het mooiste eiland van de Canarische eilanden. Een boottochtje van ca. 40 minuten brengt je naar dit groene eiland.

Meer informatie over Tenerife

Meer informatie Canarische Eilanden La Palma Lanzarote Fuerteventura Gran Canaria Tenerife El Hierro La Gomera

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *