Blanes

Plaatsen > Blanes

Blanes is de meest zuidelijke plaats aan de Costa Brava. De oude stad biedt gezellige winkelstraatjes, een flaneerboulevard en een vissershaven met interessante visafslag en een wereldbekende botanische tuin met meer dan 4000 verschillende planten.

Dat Blanes van oorsprong een vissersplaatsje is, kunt u nog steeds merken bij de fraaie vissers- en jachthaven en in de restaurantjes waar vismenu’s nog altijd prominent op de kaart staan. Kijk vooral even bij de vissershaven met de traditionele visafslag.

Het toeristische gebeuren en het uitgaansleven spelen zich voornamelijk af in de wijk Los Pinos, hier is ook het mooie lange en brede zandstrand waar in het seizoen allerlei watersporten kunnen worden beoefend en waar het bruist van de activiteit!

Blanes heeft een treinstation met een directe verbinding met o.a. Barcelona, een rit voornamelijk langs de kust en zeer de moeite waard. Tussen Blanes en Lloret de Mar ligt het bekende, grote waterpark Waterworld met duizelingwekkende glijbanen en heel veel “natte” mogelijkheden voor een dag vertier. Ook kunt u hier bungee-jumpen en aan de overkant van de weg karten.

Eén van de trekpleisters waar Blanes bekend door is geworden zijn de Botanische tuinen, waaronder de ‘Mar I Murta’ met zo’n dikke 3000 verschillende exotische plantensoorten. Ook bloemen en struiken zijn te bewonderen.

In het oude centrum en aan de lange boulevard liggen tal van terrasjes, barretjes, discotheken, winkeltjes en restaurants.

Overdag kunt u zich heel goed vermaken met de vele watersportactiviteiten die er aan de kust te doen zijn. Of u trekt de binnenlanden in met een al dan niet georganiseerde excursie.

Blanes leeft en staat garant voor een schitterende zonvakantie!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *