Cadaques

Plaatsen Cadaques

Cadaques ligt aan de Costa Brava ten zuiden van Cap Creus. Deze door de zeelieden zo gevreesde kaap, nu een beschermd natuurgebied, vormt op zich een verrassende streek waar getijden, winden en microklimaten met elkaar in botsing komen. Overal kom je dan ook vreemde vormen van door de natuur gebeeldhouwde rotsen tegen.

Cadaques is een uitzonderlijk gelegen plaats, verscholen in een baai en beschut door de bergen. Dit is nog één van de weinige plaatsen dat vol staat met de traditionele witte visserhuisjes. De traditionele bouwstijl van het dorp, waarin geen plaats is voor hoogbouw en het witte kerkje dat er bovenuitsteekt, geven dit witte dorp een bijzondere sfeer.

Tijdens de zomermaanden is het in dit plaatsje gezellig druk. Het is bij de toeristen beter bekend als het plaatsje waar Salvador Dalí schilderde. Intellectuelen en kunstenaars als Picasso en Salvador Dali hebben Cadaqués internationale faam bezorgd. Het voormalige woonhuis van Dali in Port Lligat bij Cadaqués is thans een museum en ook in Cadaqués zelf is er een museum aan deze surrealistische kunstenaar gewijd. In het nabijgelegen stadje Figueres (30 km van Cadaqués) bevindt zich ook een museum in de voormalige stadsschouwburg, dat geheel gewijd is aan Salvador Dali.

Er is een grote parking aan de rand van Cadaqués (betaald parkeren; van 21 uur tot 9 uur nachttarief).
In Cadaqués is eveneens een camping (Camping Cadaqués).

In Cadaqués is ook de speelfim Tramontana opgenomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *