Calella

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Calella

Calella ligt aan de Spaanse Costa Brava en staat bekend om de schitterende zandstranden, bijzonder aangename sfeer en gezellige uitgaansleven. Calella ligt zo’n 30 kilometer ten noorden van Barcelona.

Calella bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, dat met elkaar verbonden is door een lange winkelstraat. Het oude centrum met niet heel veel hotels, maar wel met de beste restaurants. In het oude gedeelte kunt u leuk winkelen, op een terrasje genieten van typisch Spaanse tapas en een heerlijke sangria of contact met het thuisfront onderhouden in een internetcafé.

In het nieuwe gedeelte ligt het uitgaanscentrum van de stad. U vindt hier in hoofdzaak toeristische accommodaties, en de hotelwijk aan de ‘landzijde’ met nog eens veel hotels, appartementen, bars en uitgaansmogelijkheden, een groot aantal gezellige kroegen en discotheken. De sfeer is er gezellig en druk en u kunt zich hier tot in de late uurtjes uitstekend vermaken. Al met al een levendige vakantiebestemming waar het ondenkbaar is dat u zich zult vervelen. De gezellige winkelstraten zult u niet kunnen overslaan en ook vanaf een terrasje zult u uren kunnen genieten.

Ook voor de actieve vakantieganger zijn er volop mogelijkheden. Met eigen ogen het schitterend Spaanse landschap ontdekken of u maakt gebruik van de vele watersportfaciliteiten die er aan de kust worden aangeboden.

Calella staat niet voor niets bij vele Nederlanders al jaren bekend als een schitterende zonbestemming.

Het mooie strand van Calella is goed en veilig bereikbaar via diverse onderdoorgangen.

 

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *