Candelaria

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Candelaria

Candelaria is een pelgrimsoord op het eiland Tenerife.  Candelaria  ligt langs de zuidelijke autosnelweg richting Santa Cruz. Candelaria is een bedevaartplaats dankzij de Maagd van Candelaria die als patroonheilige van het eiland Tenerife in Candelaria aanbeden wordt. Er komen jaarlijks vele honderden bedevaarders.

Het beeld van de Maagd van Candelaria dat aanbeden wordt is op mirakuleuze wijze in Candelaria gekomen. Volgens overlevering spoelde er na een zwaar omweer een beeld aan op het strand dat door schaapherders werd gevonden. De schaapherders dachten dat het een mens was en riepen naar het beeld. Toen op hun roepen niet werd gereageerd werden de schaapherders bang en ze wilden het beeld met keien bekogelen, maar hun armen waren als door een wonder verlamd en het beeld bleef ongeschonden. De bevolking van Tenerife zag dit voorval als een ingreep van de Goden. Sinds dit voorval wordt de vrouwenfiguur met het kind op de arm aanbeden als de Maagd van Candelaria in de plaatselijke kerk.

U kunt in Candelaria prima eten in één van de restaurants die gespecialiseerd zijn in verse vis.

La Candelaria – Playa de La Candelaria
Het brede vulkaanzandstrand van La Candelaria is vlakbij de basiliek gelegen. Langs het strand kan het gevaarlijk stromen en ook de golven kunnen verradelijk groot zijn.
In Las Caletillas ligt nog een anders strand, dat van Las Arenitas. Dit strand vindt u aan de avenida, richting Candelaria. Ook dit strand kan gevaarlijk zijn.

To slot noemen we het strand El Socorro dat vrijwel geheel uit keien bestaat.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *