Corralejo

Plaatsen > Corralejo

Corralejo Fuerteventura (c) 2012 SpanjeVakantieland.nl

Corralejo Fuerteventura (c) 2012 SpanjeVakantieland.nl

Corralejo ligt in het noordoosten van Fuerteventura, op ca. 40 autominuten vanaf het vliegveld. Dit sfeervolle dorp heeft zich ontwikkeld tot een toeristisch watersportparadijs, waar ook zonaanbidders zich snel thuis voelen. Corralejo is nu een van de meest populaire vakantieoorden op het eiland Fuerteventura. Corralejo was ooit een klein vissersdorpje, maar het is nu uitgegroeid tot een levendige kleurrijke stad. U kunt nog steeds een paar van de oorspronkelijke huizen in Corralejo vinden, deze zijn eenvoudig en vierkant, de meeste zijn nu omgebouwd tot winkeltjes en restaurants.

In het gezellige centrum zijn verschillende restaurants en barretjes gevestigd rond de oude haven. In de oude haven vindt u de vissersvloot van Corralejo. Vanaf de muur wordt gevist en vanaf het kleine strand kunt u zwemmen.

Corralejo is een van oorsprong vissersdorpje aan de noordkant van het vulkaaneiland Fuerteventura. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische centra met een aangenaam centrum met winkels, restaurants, bars, terrasjes etc. Het merendeel van de winkels, bars en restaurants vindt u langs de belangrijkste straat van Corralejo die recht naar beneden loopt, over het muziek plein en naar de haven, die uitkijkt over de andere kant van de stad en de duinen.

Corralejo Fuerteventura (c) 2012 SpanjeVakantieland.nlEen van de grootste trekpleisters is het ruim 12 kilometer lange zandstrand net ten zuiden van Corralejo. Hier treft u veel mogelijkheden voor watersporters. Corralejo staat bekend om dit grote witte strand waar op bepaalde plaatsen veel surf- en kite-liefhebbers terecht kunnen. Op de wat afgelegen stranden wordt naturisme oogluikend toegestaan. Er zijn geen officiële naaktstranden.

Corralejo  is zeer geschikt voor vakantie met kinderen. Corralejo Beach is een veilig zandstrand. De bodem loopt geleidelijk af in zee. Kinderen kunnen hier veilig zwemmen. Als ze honger krijgen kunnen ze een hapje gaan eten in één van de restaurants langs het water. Als de kinderen het zwemmen en spelen op de stranden zat zijn kunnen ze altijd nog zwemmen en knuffelen met zeehonden in het Baku Aquapark.

Vanuit de moderne haven, dus niet in het centrum, vertrekken veerboten naar het noordelijker gelegen eiland Lanzarote. Voor de kust van Corralejo ligt het kleine eiland Lobos, dat met een geregelde boot in 15 minuten bereikbaar is en waar het is mogelijk is om te duiken, snorkelen, wandelen of mountainbiken. Tickets boekt u bij de kleine houten kantoortjes langs de haven. De laatste boot vertrekt om 16.00 vanaf Fuerteventura. Er zijn geen overnachtingsmogelijkheden op Lobos.

Net buiten de stad vindt u een mooi beschermd duingebied.De duinen lopen kilometers langs de oostkust. Deze duinen zijn de reden waarom Corralejo zo’n populaire resort is geworden. Er wordt tegenwoordig geen bouwvergunning meer afgegeven voor dit gebied. De enige uitzondering op deze regel zijn de twee belangrijkste hotels van het noorden, Hotel Riu Palace, Hotel Tres Islas en het Riu Oliva strand.

Corralejo is geschikt voor alle leeftijden. U vindt hier een breed scala aan activiteiten, van watersporten, tennis, een boottocht met boot met glazen bodem, een uitstapje met het veer naar het nabijgelegen Lanzarote, Jeep Safari, Mountainbiken, Motor tours etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *