Finestrat

Plaatsen > Finestrat

Finestrat ligt aangebouwd tegen Benidorm. In het dorp Finestrat vindt u
• Hypermarkten
• Winkelcentra
• Restaurants
• Bioscopen
• Modewinkels

Het vrijetijdsaanbod is uitzonderlijk: Terra Mítica (een themapark gelegen op 5 min. afstand), Benidorm (op 1 km.) en Villajoyosa (op 3 km.). Bovendien zijn in de omgeving van La Cala Finestrat  restaurants, cafés en bars. Ook is het mogelijk om er bergsporten, zoals bergbeklimmen, fietsen of bergwandelen, te beoefenen, omdat op slechts een paar kilometer afstand van het strand de berg El Puig Campana ligt.

Cala Finestrat is een strand dat in de gemeente Villajoyosa naast het Playa de Poniente in Benidorm ligt en is zeer aantrekkelijk vanwege de nabijheid van andere kleine stranden die deze twee steden vrijwel met elkaar verbinden.
Het is een strand met normale afmetingen (300 m.) met fijn, goudgeel zand en helder, rustig water, reden waarom het sinds 1988 elk jaar de blauwe vlag, onderscheiding van de E.U., toegekend heeft gekregen. Het kent een uitzonderlijk microklimaat dankzij het feit dat het strand door de bergen tegen de wind uit het zuiden beschut wordt. Het is zo gelegen dat de strandbezoekers de zon de hele dag in het gezicht hebben zonder dat zij van plek hoeven te veranderen. Hier kan men onderwatersport, watersporten en strandsporten beoefenen, zoals het internationale strandvolleybaltoernooi dat half augustus plaatsvindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *