Benidorm

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Benidorm

Benidorm met zijn veelzijdige flatgebouwen, goede infrastructuur en vele faciliteiten, wordt wel het “New York van Spanje” genoemd. Het ligt op 47 km ten noorden van Alicante. Het internationale gezelschap van badgasten maakt van Benidorm met zijn ruim 30.000 hotelbedden een kosmopolitische stad.

De mooie kilometers-lange zandstranden, trekken jaarlijks miljoenen toeristen aan. Met zijn bijzonder gunstige ligging aan de Costa Blanca geniet Benidorm van een van de aangenaamste klimaten aan de hele Middellandse zeekust. Het ligt in een soort kom omgeven door bergketens. Hierdoor liggen de stranden naar het zuiden en heerst er altijd een aangenaam klimaat. De beschutte ligging op het zuiden, door hoge bergen omgeven, zorgt ervoor dat Benidorm een van de aangenaamste vakantieplaatsen van Spanje is.

Het oude centrum van Benidorm ligt tussen Levante en Poniente in. Dit is nog het oude Benidorm, van toen het nog geen toeristische badplaats was, maar een vissersdorpje. In ‘Oud Benidorm’ zijn verschillende kunstenaars te vinden die karikaturen, portretten en overige kunstwerken maken. In Oud Benidorm zijn er ook vele restaurants en winkels te vinden. Elke avond heerst er een ‘gezellige drukte.’

Ook vindt u in Oud Benidorm een uitzichtpunt op een rots in zee. Vanaf daar heeft u een prachtig uitzocht over zowel Levante als Poniente. Als u in Benidorm bent, is het zeker de moeite waard om naar Oud Benidorm te gaan!

Naast de oude stad met de gezellige winkelstraten, de vele honderden uitgaansgelegenheden, bars, cabarets, clubs, cafes, terrasjes en restaurantjes, de grote wekelijkse markt, de kermis, de attractieparken, talloze excursiemogelijkheden naar o.a. grote steden als Alicante en Valencia, de culturele evenementen, de jaarlijkse marathon en wielerwedstrijden, de vele (water)sportmogelijkheden heeft u natuurlijk een enorm aantal hotels en appartementen. Samen geeft dat een van de belangrijkste toeristische vakantiezon-trekpleisters in Europa!

Er zijn niet veel steden in de wereld waar zoveel fiesta’s worden gehouden als in Benidorm en omgeving, beroemd zijn de 1 week durende patroonsfeesten in november.

Tevens biedt de stad haar gasten en inwoners vele voorzieningen op het gebied van medische begeleiding en sociale verzorging in hun eigen taal. Nederlandse artsen en ondernemers staan klaar om hun landgenoten van dienst te zijn.   Als Benidorm zich ergens in onderscheidt, zijn het de stranden met helder water en goudgeel zand, die tot de beste ter wereld behoren en internationaal onderscheiden zijn. De twee belangrijke stranden zijn het Playa de Levante, het middelpunt van activiteit van de stad, en het Playa de Poniente, ideaal voor hen die meer van rust willen genieten.   Tussen Playa de Levante en het Playa de Poniente, ligt het strand van Cala del Mal Pas, een klein strand dat de beide stranden van elkaar scheidt; het strand ligt naast de haven en hier tegenover ligt het eiland Isla de Benidorm.

Maar niet alleen Benidorm heeft strand. Vermeldenswaard zijn vanwege hun pracht en nabijheid de stranden van Villajoyosa. Maar er zijn ook rustige baaitjes zoals het strand Playa de Bon Nou en Playa de La Caleta ten zuiden van de stad of het strand Playa Racó del Conil en het Playa del Torres langs de weg die de stad Villajoyosa met Benidorm verbindt.

Terra Natura is een nieuw park gelegen vlakbij Benidorm. Op een oppervlakte van 32 hectare zijn er meer dan 200 diersoorten te vinden zoals jaguars, olifanten, apen, beren en reptielen als leguanen en schildpadden. Tijdens een dagbezoek aan Terra Natura bezoekt men drie van de vijf wereldcontinenten: Amerika, Azië en Europa. Er is ook een deel gewijd aan het oorspronkelijke oercontinent Pangea.

Tijdens de reis door de verschillende continenten op ‘Terra Natura’ zijn er in totaal 54 zeldzame diersoorten te vinden die in hun natuurlijke leefomgeving met uitsterven bedreigd worden.

Terra Natura biedt bezoekers een avontuurlijke en educatieve vogelvlucht langs natuur, dieren en replicas van authenthieke bouwwerken. Onlangs opende Terra Natura haar deuren voor het publiek.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *