Jandía Playa

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Jandía Playa

Jandia Playa is een plaats en langgerekt zandstrand in het zuiden van Fuerteventura op het gelijknamige schiereiland Jandia.

Het prachtige zandstrand loopt hier van Costa Calma tot aan het vissersdorpje Morro Jable. Het strand is alles bij elkaar 12 kilometer lang en 300 meter breed. De zee heeft helder water en er is weinig stroming waardoor het ideaal is voor zwemmers en andere watersporten.  Via de boulevard, richting het zuiden, kunt u naar het vissersdorpje Morro Jable lopen. De hotels in Esquinzo, de hotelwijk van Jandía, liggen op circa 4 kilometer van Morro Jable, dat is dus een pittig stuk lopen in de warme zon.

Het strand is prachtig voor de rustige zonaanbidder, maar ook watersportliefhebbers kunnen in Jandía Playa hun hart ophalen. In Jandia Playa kunt u windsurfen, zeilen, waterskiën en duiken.

De plaats Jandia Playa heeft zelf, naast vele hotels en appartementencomplexen, twee gezellige centra met veel leuke winkeltjes, lekkere restaurants, gezellige terrasjes, bars en discotheken.

Het strand ten noorden van de vuurtoren op Playa Del Matorral  is het naturistenstrand.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *