Malaga

Plaatsen > Malaga

Malaga is en blijft de toegangspoort tot de wereldberoemde Costa del Sol. Drukbezocht vanwege het mediterrane klimaat met zachte winters, warme zomers en weinig neerslag.

Malaga is een gezellige havenstad en bovendien een echte Spaanse stad met veel drukte en variatie in winkels, terrassen en restaurants. De mooie kathedraal en het Moorse fort zijn een bezoekje waard. Het Alcazaba park biedt aangename verkoeling tijdens de siësta. Toch is Malaga vooral de aanvlieghaven van de Costa del Sol. Het strand en de uitgaansmogelijkheden vormen voor veel bezoekers nog steeds de belangrijkste attracties, maar ook golfers, cultuurzoekers en overwinteraars komen in Malaga en omgeving prima aan hun trekken. Bekende badplaatsen zijn natuurlijk Torremolinos, Fuengirola en het mondaine Marbella; zij bieden de garantie van zon, zee, strand en vertier.

Eén van de belangrijkste winkelstraten in de stad is de Marqués de Larios.

Ambachtelijke markt op de Plaza de la Merced
Deze ambachtelijke markt wordt gehouden op de Plaza de la Merced, een statig en iconisch plein in het historische stadscentrum van Malaga (District Nr. 1, Centre District). Het is een ontmoetingsplaats voor beginnende kunstenaars, waar u unieke artikelen vindt, hetgeen deze markt een aantrekkelijk ontmoetingspunt voor bewoners, bezoekers en toeristen maakt.
Elke vierde zondag van elke maand. Adres: Plaza de la Merced, Málaga 29012 Málaga

Ook de omgeving heeft verschillende bezienswaardigheden:

 • Bezoek aan Mijas, het witte dorpje met ezeltaxi’s.
 • De druipsteengrotten van Nerja.
 • Boottocht naar het Engelse eiland Gibraltar.
 • Dagtrip naar Granada, met het beroemde Alhambra.

2 gedachten over “Malaga

 1. Wim Spijkers

  Goedemorgen
  Zou u mij wat documentatie kunnen toe sturen over de stad Malaga

  Met vriendelijke groet
  Wim Spijkers

  1. Redactie Bericht auteur

   Beste Wim,

   Dank voor je reactie; maar al onze informatie staat online. We zijn helaas geen reisbureau en kunnen je dan ook niets toesturen.

   Vele plezier in Malaga, het is een mooie stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *