Costa del Sol

Plaatsen > Costa del Sol

Costa del Sol behoort tot de autonome provincie Andalusie, de bakermat van een aantal typische Spaanse culturele gebruiken en/of uitingen.

De tapas vinden hun oorsprong in Andalusie. De flamenco speelt een belangrijke rol in de stad Sevilla, waar tevens de vrolijke dans de ‘Sevillana’ vandaan komt.

De veelzijdigheid van de provincie is verrassend. Een bruisende vakantiesfeer vindt u in de plaatsen Torremolinos en Fuengirola; brede zandstranden met strandbarretjes en diverse watersportfaciliteiten. Tussen deze twee badplaatsen ligt Benalmadena; dit vakantie-oord heeft een bruisend nachtleven, zowel in het centrum als in de imposante jachthaven. Marbella is bekend onder de jetset van Spanje als ook daarbuiten. Luxe winkels en mooie gebouwen zijn toonaangevend voor deze badplaats. Rondom Marbella liggen vele golfbanen. De sfeer is gezellig en het bezoek aan het oude centrum van Marbella is een absolute aanrader. In Nerja en omgeving vindt u meer het authentieke Spanje. De kust wordt minder massaal bezocht en tevens is de bebouwing geringer. Nerja zelf biedt een keur aan restaurants en terrasjes. Het achterland van de Costa del Sol is bijzonder. Naast de grote bekende steden als Granada, Sevilla en Cordoba biedt het een prachtig landschap met schilderachtige witte dorpjes waar het lijkt alsof de tijd soms heeft stil gestaan. U ziet het; Andalusie biedt voldoende ingrediënten voor een vakantie vol beleving.

Enkele leuke Autoroutes voor een dagtrip zijn opgenomen op onze pagina Autoroutes Costa del Sol “LOS PUEBLOS BLANCOS”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *