Cofete, Villa Winter

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Fuerteventura > Cofete

Aan de noordwestelijke kust van het schiereiland Jandía op Fuerteventura ligt een klein vissersdorpje Cofete dat beroemd is door Villa Winter, een groot huis vernoemd naar Gustav Winter die hier gewoond heeft. De Villa is een mysterieuze getuige uit het verleden, omkleed met veel mysteries, mythen en legenden. De Villa Winter is waarschijnlijk de meest mysterieuze bezienswaardigheid op Fuerteventura, terwijl de meeste bezoekers hier komen om te ontspannen, zijn er toeristen die de ruige westkant van het schiereiland Jandia bezoeken alleen al om de Duitse mysterieuze villa met toren te zien die hier in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd werd, inclusief start-en landingsbaan. Velen zijn nog steeds bezig om het geheim van de Villa Winter te doorgronden, inmiddels zijn vele geruchten en speculaties opgedoken rond deze villa.

Villa Winter is moeilijk te bereiken via een hobbelige onverharde weg die alleen met een auto met vierwielaandrijving te bereiken is. De villa is indrukwekkend, twee verdiepingen hoog, met ronde bogen en een ronde toren. Architectonische details als een familiewapen van de familie Winter boven de hoofdingang en een uit hout gesneden krokodillenkop maken dat de villa eruit ziet als een kasteel.

De geschiedenis van villa winter begon in de jaren dertig, toen de Duitse ingenieur Gustav Winter zich vestigde in Morro Jable, op dat moment slechts een klein vissersdorp. Gustav was een mysterieuze verschijning met zijn donkere zonnebril en zijn altijd aanwezige zwarte hond. De komst van Gustav Winter droeg sterk bij aan de ontwikkeling van Morro Jable en Jandia door het bouwen van een school en een kerk en door aanleg van een weg welke een eind maakte aan het isolement van het schiereiland

Hij nam ook het initiatief om Morro Jable haar eerste echte haven te geven, bovendien plantte hij meer dan tienduizend pijnbomen op de Pico del Zarza, waarvan er geen één meer over is. over. Gustav Winter werd door de plaatselijke bevolking Don Gustavo genoemd. De plaatselijke bevolking heeft in zijn dienst meegewerkt aan de bouw van de Villa, maar onder strikte geheimhouding. De vriendschap tussen Hitler en Franco leidde ertoe dat een groot deel van het schiereiland Jandia tot militaire zone verklaard werd waardoor er geen mensen meer mochten komen. De voormalige bewoners werden verdreven, zonder enige financiële compensatie en werden gedwongen te verhuizen naar een ander dorp. Voor de bouw van een weg naar Cofete werden politieke gevangenen van het concentratiekamp in Tefia gebruikt. De mysterieuze begraafplaats vlakbij het strand is meer dan eens onderwerp geweest van speculaties over de arbeidsomstandigheden van deze mannen.

Er is bewijs dat Fuerteventura een basis voor Duitse onderzeeërs is geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Speculaties verhalen over het feit dat de toren van Villa Winter diende als een baken voor onderzeeërs en vliegtuigen, die wilde landen op de nabijgelegen, kleine luchthaven van Jandia. Er wordt zelfs gezegd, dat er nog steeds twee complete onderzeeboten in de geheime Duitse basis voor onderzeeërs liggen, waarvan officieel wordt beweerd dat ze gezonken zijn. In de jaren zeventig heeft een team bestaande uit mensen uit Spanje en Oostenrijk geprobeerd de onderzeeërs te ontdekken. Zij dragen nu bij aan de mysterieuze overlevering, daar zij geen van alleen ooit terugkeerden. Er wordt gezegd dat hun jacht explodeerde, maar dat verhaal werd nooit bevestigd…..

Een ander hardnekkig gerucht verhaalt over de mogelijkheid, dat de Villa Winter werd gebruikt als een kliniek, waar nazi-misdadigers plastische chirurgie ondergingen om hun uiterlijk te veranderen, zodat ze een nieuw leven konden beginnen in Zuid-Amerika. Ooggetuigen beweren te hebben gezien dat deze ‘gasten’ tot aan de kust van Jandia werden gebracht in onderzeeërs. Maar er zullen er ook zijn aangekomen met een vliegtuig, want tijdens de laatste fase van de oorlog landen en stegen er meerdere vliegtuigen per nacht.

Sinds de jaren negentig is de villa in handen van een Spaanse bouwbedrijf. Sinds die tijd woont er een bewaker in de villa en kunnen toeristen een ​​kijkje in de villa nemen.

Bron: http://www.villawinter.com/

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

2 gedachten over “Cofete, Villa Winter

  1. Janneke van Oorschot

    Villa Winter, het nieuwe boek van Janneke van Oorschot, gaat over deze mysterieuze villa op het eiland Fuerteventura. Spannend, ontroerend en je reist niet alleen mee naar Villa Winter bij Cofete, maar ook naar Corralejo, Morro Jable, La Pared en Antigua. Een aanrader!

    1. Redactie Bericht auteur

      Bedankt voor je reactie Janneke. We hebben een link naar Bol.com toegevoegd. Veel succes met de verkoop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *