Jandía

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Jandía

Jandía is het schiereiland welke het zuidelijk deel van Fuerteventura vormt. Het schiereiland ligt volledig in de gemeente Pájara.

Op het schiereiland Jandía ligt het vakantieoord Jandía Playa en het vaak in één adem genoemde vissersdorp Morro Jable.

In Jandía Playa vindt u naast de vele hotels en appartementencomplexen de winkelcentra, boetiekjes, parfumerieën, maar ook de elektronica- en sieradenwinkels ontbreken niet.

Op het schiereiland staat de hoogste berg van Fuerteventura, Pico de Jandía ook wel Pico de la Zarza genoemd, die wel 807 meter hoog is.

Jandía heeft een punt in het zuidwesten die Punta de Jandía genoemd wordt.

Het noordelijke gedeelte van het schiereiland, dat wat de verbinding met de rest van Fuerteventura vormt, is een vijf-kilometer lange strook die Istmo de la Pared genoemd wordt en tevens het smalste deel van het eiland Ferteventura is.

De westkust van Jandia heeft een aantal van de mooiste zandstranden van Fuerteventura.

Aan de noordwestelijke kust van Jandía ligt een klein vissersdorpje Cofete dat beroemd is door Villa Winter, een groot huis vernoemd naar Gustav Winter die hier gewoond heeft. De Villa Winter is waarschijnlijk de meest mysterieuze bezienswaardigheid op Fuerteventura…lees verder op onze pagina over Cofete.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *