Huelva

Plaatsen > Huelva

Huelva ligt in zuid Spanje in de provincie Huelva in de regio Andalusië. Huelva heeft 145.150 inwoners (2005). De provincie Huelva grenst aan de Algarve in Portugal. De kust van de provincie Huelva loopt van Ayamonte, bij de grens met Portugal, tot aan de monding van de Guadalquivir bij de provinciegrens met Cádiz. De kust bij Huelva wordt ook de “Spaanse Algarve” genoemd, maar officieel is dit een stuk van de Costa de la Luz.

In Huelva vindt u het Historisch museum. Hier treft uy een tentoonstelling met alle informatie over de historie van Huelva en de Costa de la Luz. In het oude centrum van Huelva  kunt u een bezoek brengen aan de markthallen.

Het havenplaatsje Palos de la Frontera, waar in 1492 Columbus zich inscheepte voor zijn reis naar Amerika. U kunt er tegenwoordig replica’s bezichtigen van de schepen “Santa Maria”, “Niña” en “Pinta”. Ook kunt u hier het klooster La Rábida bezoeken waar Columbus zijn ontdekkingsreis voorbereidde.

Een andere attractie is het dorp El Rocío, waar elk jaar met Pinksteren meer dan een miljoen pelgrims uit heel Spanje naar toe komen om de bedevaart ‘Romería del Rocío’, te vieren. Tussen deze mensenmassa lopen veel paarden en kleurig versierde koetsen of huifkarren naar het dorpje in het bos. Midden in het kleine dorpje staat een immens grote kerk ‘Ermita or Sanctuario de Nuestra Señora de El Rocío’. In de kerk staat het houten beeld van “Virgen del Rocío”, ook wel ‘la Blanca Paloma’ (Witte Duif) genoemd. Dit beeld is het doel van de bedevaart. Buiten die feestdagen is het dorp leeg en stil.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *