Costa de la Luz

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Costa de la Luz

Costa de la Luz is in feite nog een ongerepte Spaanse costa, hoewel deze kust zich langzamerhand ontwikkelt tot een volwaardige en vooral comfortabele vakantiebestemming.

De lange kuststrook strekt zich uit van de Spaanse/Portugese grens tot aan Tarifa en wordt in tweeën gedeeld door het Nationale Park Donana, dat bekend staat om de witte ganzen, vele flamingo’s en vele andere diersoorten. Het oostelijke gedeelte concentreert zich rond de stad Cadiz, het westelijke gedeelte rond de stad Huelva.

Uniek aan de Costa de la Luz zijn de duinen die direct achter het strand liggen. In het achterland vindt u precies datgene waar Andalusië zo trots op is; witte bergdorpjes, sherry gebieden rond de stad Jerez met de vele bodega’s en de paardenstoeterijen en uiteraard de stad Sevilla. Deze stad van vele culturele bezienswaardigheden en tevens de bakermat van de vrolijke dans ‘Sevillana’ en uiteraard de flamenco; passievolle muziek en dans met een kleine uiting van dramatiek.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *