San Isidro Tenerife

San Isidro ligt op het Canarische eiland Tenerife in het zuiden van het eiland. San Isidro is te bereiken via de snelweg TF1 of via de schilderachtige route door Granadilla.

San Isidro is een van de meest dynamische steden in de gemeente Granadilla de Abona, en de meest dichtbevolkte stad van de gemeente. De stad ligt in het beschermde natuurgebied Ifara Bergen en Los Riscos , en een deel van Los Derriscaderos.

De stad heeft 15.420 inwoners (2013).

De kapel werd gebouwd rond 1675 door Lucas Rodriguez del Castillo en de kinderen van zijn zus Maria Garcia del Castillo, zodat de huurders van zijn landgoed aan hun religieuze verplichtingen konden voldoen. Deze kapel, gelegen naast de belangrijkste weg die leidt van de stad Granadilla naar de kust.

Het dichtstbijzijnde strand ligt niet in San Isidro maar in El Medano. Daar kunt u allerlei watersporten beoefenen, zoals surfen, kitesurfen en windsurfen.

In San Isidro ligt het allereerste nudisten restaurant van Spanje. Het “Innato” restaurant werd in 2017 geopend. Kleren uit, badjas en slippers aan en aan tafel weer alles uit, dat is een beeld wat je veel zult zien in het nudisten restaurant. De klanten moeten niet alleen hun kleding achterlaten maar ook hun mobiele telefoons en andere technologische apparaten om zo de “sfeer niet te verpesten”. Om die juiste sfeer te creëren is er geen stroom en is het hele restaurant verlicht met kaarsen zodat alle nudisten eters rustig van hun maaltijd en elkaars gezelschap kunnen genieten.
Op de menukaart staan vele gerechten met vis, vlees en groenten. Het “Innato” restaurant bestaat al heel lang, maar werd, na een sluiting van meer dan een jaar, door de eigenaar weer heropend in de nieuwe nudisten stijl.

San Isidro ligt slechts een klein eindje rijden van Granadilla en El Medano.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *