San Cristóbal de La Laguna (Tenerife)

Plaatsen > San Cristóbal de La Laguna (Tenerife)

San Cristóbal de La Laguna, ook wel La Laguna genoemd is de oudste stad van Tenerife met veel geschiedenis en is de belangrijkste universiteitsstad in de Canarische eilanden.  La Laguna is de voormalige hoofdstad van het eiland en werd 500 jaar geleden gesticht.

La Laguna werd in 1998 door de UNESCO tot Cultureel Erfgoed verklaard.

Het historische hart van deze stad bestaat uit een groot aantal oude huizen uit de 17e en 18e eeuw en bezit de oudste religieuze architectuur van de Canarische eilanden. De nu nog bestaande gebouwen zijn getuigenissen van het feit dat La Laguna in haar glorietijd in de 17e en 18e eeuw de zetel was van invloedrijke adellijke en handelsfamilies. In het paleis Palacio de Nava, woning van de Markies Villanueva del Prado, ontmoetten de adellijke families elkaar in de 17e eeuw. Het klooster Santa Catalina de Siena en de kerk Nuestra Señora de los Remedios waren eveneens middelpunten van het openbare leven.

Bezienswaardigheden
Eénmaal per maand, om precies te zijn iedere laatste vrijdag van de maand, organiseert het historisch museum “Museo de la Historia de Tenerife” een nachtelijke rondleiding door het historische gedeelte van de plaats La Laguna. De nachtelijke rondleiding onder leiding van een gids begint in het historisch museum, dat zich in het 16e eeuwse Casa Lercaro bevindt. Het museum biedt u een interessant en gedetailleerd overzicht van de culturele, sociale en economische ontwikkeling van het eiland gedurende de afgelopen vijfhonderd jaar. Aansluitend volgt er aan de hand van een stadsplattegrond uit 1588 een wandeling door de belangrijkste straten in het historische deel van La Laguna. De rondleidingen beginnen iedere laatste vrijdag van de maand om 20.30 uur in het historisch museum. De groep kan maximaal uit 30 personen bestaan. Op aanvraag zijn ook groepsleidingen op andere tijden mogelijk.

Museo de Historia de Tenerife
Casa Lercaro
C/San Agustín, 22
38201 La Laguna (Tenerife)
Tel. (00 34) 922 82 59 49/43/44
Fax (00 34) 922 63 00 13

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *