Albir

Plaatsen > Albir

Aan de Spaanse Costa Blanca, tussen Alicante en Valencia ligt het dorp Albir. Het hoort bij de gemeente Alfaz d’el Pi. Albir is een klein dorpje aan de kust met een mooi- schoon kiezelstrand. Alleen in de uiterste hoeken van het strand ligt een beetje zand. De afstand tot het vliegveld Alicante is 62 km.

Albir was tot voor kort een rustig dorpje. Inmiddels is er veel nieuwbouw en de afgelopen jaren wordt het er steeds drukker. Inmiddels is Albire ene levendige badplaats en kun je niet meer spreken van een rustig dorpje.

In het dorp zijn diverse restaurants – winkels / bakker – slager en medische voorzieningen. Er zijn diverse Nederlandse / Duitse en Engelse artsen/klinieken. In de gemeente Alfaz d’el Pi wonen veel buitenlanders.

De omgeving van Albir is bekend om z’n sinaasappel boomgaarden. Het dorp is omgeven door pijnbomen, de bomen die ook voorkomen in de naam van het dorp. “Pi” is namelijk de Valenciaanse uitspraak van pijnboom.

Voor het uitgaansleven (discotheek), Benidorm is 5 km vanaf Albir en makkelijk bereikbaar met bus en taxi.

Gelegen in een gebied van slechts 19 vierkante kilometer, bieden Albir en Alfaz del Pi alle mogelijke attracties. Attracties in de omgeving zijn oa Aqualandia een zeer groot zwemparadijs met vele grote glijbanen en Terra Mitica, een groot attractie park. Voor de golfliefhebbers is Albir te verkiezen, het is omgeven met 4 golfbanen en ook in Albir zelf is een sobere 9 hole-baan.

Een fantastische natuurlijke omgeving die gecombineerd is met de gezelligheid van het mediterrane leven. Restaurants, barretjes, terrasjes en allerhande andere vertier is aanwezig voor bezoekers en bewoners van dit vriendelijke dorp.

Pagina met bijdragen van Erwin Matser.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *