Antigua

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Fuerteventura > Antigua

Antigua is een plaats gelegen in het centrale gedeelte van het eiland Fuerteventura.

Antigua is een van de oudste dorpen op het eiland. Antigua begon onmiddellijk na de verovering van het eiland bewoond te worden. In 1785 werd Antigua een zelfstandige parochie van Betancuria en in 1808 de hoofdstad van Fuerteventura. In de 18e eeuw was het een belangrijke nederzetting geworden. Hoofdstad van Fuerteventura was Antigua maar slechts voor de zeer korte tijd van één jaar! Toen werd de eer doorgegeven aan La Oliva. Tegenwoordig is de hoofdstad van Fuerteventura Puerto del Rosario.

Antigua heeft tegenwoordig ongeveer 3000 inwoners.

De mooie kerk (Cruz de los Caldos) die de stad domineert is gebouwd in 1785. De kerk is meestal voor het publiek geopend in de ochtenduren en soms tijdens de middag. Naast de kerk ligt het mooie dorpsplein dat gedurende het gehele jaar in bloei staat. Antigua staat ook bekend om haar markt. Deze wordt aangekondigd op flyers.

Antigua heeft een mooie klassieke, volledig gerestaureerde, windmolen waarin nu een cultureel centrum gevestigd is. Binnen vindt u een ambachtelijke winkel waar lokaal handwerk en kunst te koop is.

Ondanks het feit dat Antigua een vrij slaperig dorpje is, kent Antigua behoorlijke sociale voorzieningen, zoals een school, bibliotheek, postkantoor en een kliniek. De kerkzaal wordt tevens gebruikt als dorpshuis.

De economie van Antigua is grotendeels gebaseerd op landbouw en visserij (vanuit de haven ‘Pozo Negro’), hoewel een groot deel van de jongeren nu werk vinden in de nabijgelegen badplaats Caleta de Fuste.

Net buiten Antigua is de thuisbasis van het eigen TV-station van Fuerteventura waar lokaal nieuws wordt uitgezonden, evenals aankondigingen van evenementen van het hele eiland.

De omgeving van hedendaagse Antigua bestaat uit goede landbouwgrond en in de omgeving liggen dan ook verschillende boeren gehuchten: Triquivijate, Agua de Bueyes, Las Pocetas of Maninubre. Het landschap wordt gekenmerkt door eindeloze vlaktes, bezaaid met talrijke voorbeelden van traditionele architectuur in de dorpen, gofio (maïs) windmolens, de kerk van Nuestra Señora de Antigua, en de heiligdommen van San Isidro Labrador (Triquivijate), San Roque (Casillas de Morales), Nuestra Señora de Guadalupe (Agua de Bueyes) en San Francisco Javier (Las Pocetas).

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *