Caleta de Fuste

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Fuerteventura > Caleta de Fuste

Caleta de Fuste Fuenteventura (c) 2012 SpanjeVakantieland.nl

Caleta de Fuste Fuenteventura (c) 2012 SpanjeVakantieland.nl

Caleta de Fuste is een plaats op het eiland Fuerteventura, één van de Canarische eilanden. Caleta de Fuste wordt ook wel Castillo genoemd.  Het centrum van Caleta de Fuste is een leuk klein vakantiedorp met veel winkels, bars en restaurantjes. Je kunt een mooie wandelingen langs het strand en over de boulevard maken. Het centrum ligt rond een natuurlijke baai. Caleta betekent “baai” in het Spaans en Fuste “vissersboot“.

Caleta de Fuste ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de luchthaven van Fuerteventura. Caleta de Fuste is één van de belangrijkste toeristische steden op het eiland.

Corralejo, Fuerteventura

Corralejo, Fuerteventura

Net als in Corralejo, explodeert de Costa Caleta en worden er in hoog tempo veel nieuwe hotels en appartementen gebouwd om de aanzwellende stroom toeristen een dak boven het hoofd te kunnen bieden.

Caleta de Fuste heeft een lange hoofdstraat waaraan de belangrijkste bars en restaurants zijn geconcentreerd.  Bij de haven treft u het Castillo de Fuste, gebouwd in 1740. Tegenwoordig staat deze toren midden in een vakantiecomplex, maar is nog altijd het bezichtigen waard. De “Castillo de Fuste” is oorspronkelijk gebouwd ter verdediging tegen aanvallen van piraten.

Het resort heeft zich de afgelopen jaren ook naar het binnenland uitgebreid, dus als u deel wilt nemen aan het nachtleven, maar geen zin heeft in een lange wandeling, probeer dan een appartement dichter bij het stadscentrum te boeken. Handig is het treintje naar de bovenliggende parken en hotels voor 1 euro per rit. Op dinsdag kun je gratis met de bus naar een groot winkelcentrum.

De grondeekhoorns rond Caleta de Fuste zijn zeer tam.

In Caleta de Fuste zijn veel rustige, met bomen omzoomde straten. Eén van deze straten leidt tot het kunstmatig gemaakte strand. In Caleta de Fuste hoeft u zich geen moment te vervelen; naast de gebruikelijke watersporten vindt u hier boottochten, u kunt hier duiken, en zelfs met een onderzeeër genieten van een onderzeese excursie. In Caleta de Fuste is elke zaterdag markt. U kunt in Caleta de Fuste duiken, fietsen huren en natuurlijk lekker op het strand zitten of een terrasje pakken.  Langs de boulevard vindt u eekhoorntjes die uit de hand eten.

Caleta de Fuste beschikt over een nieuwe golfbaan waar een clubhuis, restaurants, hotels en nog veel meer faciliteiten verrijzen. Bij de Golf Course rotonde staat een nieuw winkelcentrum met een aantal mooie winkels en restaurants, een bioscoop met spaanstalige films en, tot slot, een bowlingbaan.

Het nachtleven is zeer divers. Veel bars met alle vormen van entertainment, van live muziek tot karaoke evenals een grote verscheidenheid aan restaurants, waaronder Chinees, Italiaans en authentiek Spaans.

Door de centrale ligging van Caleta de Fuste is het een goed uitgangspunt om de rest van het eiland te verkennen met een huurauto.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *