El Borga

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > El Borge

El Borge is één van de mooie witte dorpen van de streek Axarquia. De aanblik van het dorp wordt bepaald door de eeuwenlange Moorse overheersing. Uit die tijd stamt bijvoorbeeld de witte kleur van de huizen. Ook in de kerktorens zijn duidelijke Noord-Afrikaanse invloeden te zien.

De Moren betaalden destijds hun belasting in rozijnen. Nog steeds is de productie van rozijnen en de typische, zoete Malagawijnen de belangrijkste bron van inkomsten voor het dorp. Tijdens het groots gevierde oogstfeest, half september, is El Borge voor even het middelpunt van de streek.

Veel toeristen zult u in El Borge niet tegenkomen. Toch is het dorp verre van uitgestorven en voorzien van meerdere, eenvoudige eet- en drinkgelegenheden, een supermarkt, een bakker, een slager en een viswinkel. Prima oord voor een ontspannen vakantie. Een paar restaurantjes waar typisch Spaans eten wordt geserveerd.

Pinnen kunt u in het dorp Almachar, op zo’n 4 kilometer afstand van El Borge.

El Borge is een rustige uitvalsbasis voor een afwisselende vakantie. Zo kunt u dagtochtjes maken naar de steden Malaga, Granada en Ronda. Maar ook de dorpen in de directe omgeving zijn zeker de moeite waard. Binnen een half uur rijden zit u bovendien midden in het mooie natuurreservaat van de Sierra de Tejada. Ook bent u maar 20 km. van het strand verwijderd.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *