Fuengirola

Plaatsen > Fuengirola

Fuengirola ligt aan de Costa del Sol in in de provincie Málaga. Fuengirola ligt slechts 25km van Malaga International Airport . Fuengirola is een van de meest populaire bestemmingen aan de Costa del Sol met 8 km zandstrand van het Sohail kasteel in het westen tot Torreblanca in het Oosten. De mooie stranden zijn Boliches, Gaviotas en Torreblanca. Maar ook de lange boulevard, de Paseo Maritimo, is een bezoek waard.

Fuengirola kent een aanzienlijke groei van de bevolking. Fuengirola is een plek waar mensen van verschillende culturen en uit verschillende regio’s van Spanje zich graag vestigen, evenals andere Spaans sprekende delen in de wereld. Sinds ca. 1960, hebben buitenlanders Fuengirola ontdekt. Aan het begin van de jaren 60 woonden er ongeveer 8500 mensen in dit kleine dorp. In 1980 waren er ongeveer 30.000 inwoners en nu zijn er meer dan 63.000 officiële ingezetenen. In het zomerseizoen is dit aantal verveelvoudigd door het tijdelijk verblijf van toeristen.

Vroeger was Fuengirola een klein vissersdorp, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een levendige metropool met karakter. De komst van de vele tapas bars en goede restaurants, afgewisseld met chique boetiekjes en andere winkels samen met de de schitterende stranden maakt van Fuengirola de perfecte vakantiebestemming.

Het centrale plein, Plaza de la ConstituciÃ, is opnieuw ontworpen, maar wordt nog altijd gekenmerkt door haar unieke charme. Vooral rond Kerst wanneer het plein is ingericht met een zeer sfeervolle verlichting en ornamenten.

Een wandeling in de smalle verkeersvrije straten leiden rond het grote plein is een ontdekkingstocht voor de vele bezoekers..

Op dinsdagmorgen is er markt (El Mercadillo).

Bezienswaardigheden van Fuengirola zijn:

  • Castillo Sohail (Arabisch kasteel)
  • Haven
  • Plaza de Toros (Stierenring)
  • Zoologico de Fuengirola (Dierentuin)
  • Museum met oud romeinse bezienswaardigheden, geschiedenis van de stad, enz.
  • Romeinse finca ruïne
  • Een romeinse zuil die je kan bezichtigen op de Paseo Maritimo.

Fuengirola de Tapas
Fuengirola de Tapas is de naam van een gastronomische route in de plaats Fuengirola, aan de Costa del Sol. Door middel van deze route kunnen zowel inwoners als bezoekers genieten van de beste tapas in 49 restaurants in Fuengirola. Doel is om de mensen kennis te laten maken met de restaurants en de gastronomie van Fuengirola. De gemeente Fuengirola heeft een foldertje gepubliceerd Fuengirola de Tapas met informatie over deze gastronomische route en ook een kleine plattegrond. De route is verdeeld in drie zones, met ieder zo’n 16 restaurants. Iedere route wordt met een kleur aangegeven:

  • in blauw vanaf de Plaza de la Constitución tot aan Castillo Sohail;
  • in groen het centrum van de stad en
  • in rood vanaf het Oficina de Turismo tot aan Los Boliches.

Het foldertje is verkrijgbaar bij het lokale Oficina de Turismo (VVV-kantoor): Oficina de Turismo, Paseo Jesús Santos Rein, 6, 29640 Fuengirola, Tel. +34 952 46 76 25, Fax +34 952 46 51 00, E-mail: turismo@fuengirola.org, www.fuengirola.org, (Spaanstalig), Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09.30-14.00 uur; en 17.00-19.00 uur; zaterdag: 09.30-13.30; zondag gesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *