Auto toertocht Fuerteventura

Plaatsen > Fuertoventura > Auto toertocht

Als we het over Fuerteventura hebben denken de meeste mensen aan een eiland met alleen maar strand en een dor heuvelachtig landschap, waar je niet eens een auto hoeft te huren. De route die wij hebben gedaan bewijst het tegenovergestelde! Wij hebben veel van het eiland gezien en waarschijnlijk een heel ander idee gekregen van het eiland dan iemand die alleen in zijn badplaats blijft. Fuerteventura heeft een mooi binnenland met de nodige bezienswaardigheden en heel veel verschillende soorten (en schitterende) stranden. Kortom: zeker de moeite waard!

 • Neem vanuit Caleta da Fuste de FV2 richting Puerto del Rosario. Even voorbij Caleta da Fuste heb je aan de rechterkant de luchthaven van het eiland. Voor Puerto del Rosario ga je linksaf en neem je een klein stukje de FV3 (een soort ringweg om Puerto del Rosario heen), waarna je rechtsaf de FV20 op gaat richting Antigua.
 • Je neemt nu de afslag richting Betancuria de FV30. Het landschap is hier heel bergachtig. Via allerlei kronkelwegen door de bergen, op sommige plekken zelfs vlak langs enge afgronden.

We komen aan bij een schitterend uitzichtpunt: Mirador de Morro Velosa, natuurlijk weer via een grote kronkelweg. Ze hebben hier een schitterend restaurant met van alles erbij gebouwd boven op een berg. Aan de voorkant van het restaurant hebben ze meters grote ramen waar je een fantastisch uitzicht hebt over de gebergten waar je net door heen bent gereden.

 • Weer verder op de slingerwegen door de gebergtes heen en uiteindelijk komen we aan in de voormalige hoofdstad van de Canarische eilanden: Betancuria.

Er zijn vele bezienswaardigheden in deze historische plaats, zoals bijvoorbeeld het Acheologisch Museum en de Santa Maria de Betancuria Kerk.

 • Vervolg de weg richting Pajara.

Onderweg stoppen we een aantal keer bij een bord met een fototoestel erop. Zodra dit onderweg aangegeven wordt is het de moeite waard even te gaan kijken en eventueel foto’s te maken! Op de 1e plek kwamen allemaal in het wilde levende eekhoorntjes naar je toe op zoek naar iets lekkers eetbaars. De 2e keer hadden we een mooi uitzicht over Pajara.

Rond 12:00 uur aankomst in Pajara, een mooi verzorgde plaats middenin in een landschap van bergen met een mooie kerk (Nuestra Senora de Regla).

 • We gaan verder de FV621 richting Ajuy/Puerto de la Pena.

Het gebied rondom Pajara heeft in totaal 149 kilometer kustlijn, waarvan 68 kilometer fantastische stranden zijn, de beste van de Canarische eilanden. We rijden naar Ajuy door een mooi landschap met palmbomen op minder kronkelige weg. Puerto de la Pena is een klein plaatsje met een schitterende baai omgeven door grote rotspartijen met een zwart lavastrand.

 • Vanaf Puerto de la Pena gaan we weer met de auto terug naar Pajara via dezelfde weg.
 • Voor Pajara nemen we de FV 605 richting La Pared, het zuiden van Fuerteventura.

La Pared is een brede strook met zand van kust tot kust. Istmo de La Pared verbindt het noordelijke hoofdeiland met het zuidelijke schiereiland Jandia. In La Pared liggen twee schitterende stranden: Playa de la Pared, met zijn zwarte stranden, en in sterk contrast Playa del Viejo Rey met zijn gouden zandstrand.

 • We gaan weer terug de FV 605 op en rijden door een omgeving met aan allebei de kanten alleen maar geel zand.
 • We komen vanzelf uit op de FV2 en gaan nog meer naar het zuiden van het eiland richting Morro Jable.

We passeren diverse mooie plaatsen met fantastische stranden zoals Costa Calma en Playas de Jandia. Even later passeren we de schitterende stranden van Playa de Butihondo met een Caribische kleur zee. Het is vanuit hier nog 8 km naar Morro Jable, een grote moderne badplaats met lange brede zandstranden. In de moderne haven is het mogelijk de boot te nemen naar La Palmas en Tenerife.

 • Terug over dezelfde weg richting Costa Calma. Stop even om een fraaie foto te maken van Playa de Sotavento de Jandia. Heel breed geel zandstrand met helder blauw water!
 • We nemen de afslag “Sotavento Windsurfing”. Dit is een ideale plek voor windsurfers met de harde wind die hier waait.
 • Weer terug op de FV2 zetten we de terugreis verder in naar het noorden. Ook nu rijden we weer langs diverse mooie goudgele stranden.

Nog steeds rijdend op de FV2 passeren we de dierentuin Oasis Park ter hoogte van la Lajita en nemen even verder op (4 minuten rijden) een kijkje bij het strand van Tarajalejo. Nu is het opeens niet meer geel zandstrand maar zwarte lavastrand met kiezel steentjes.

 • We gaan even van de FV2 af en nemen de afslag richting Gran Tarajal de FV4 en komen daar 5 minuutjes later aan. Een grotere badplaats met een leuke boulevard met ook hier weer zwart lavastrand, maar nu een breed zandstrand.
 • Dit was onze laatste stop en we rijden nu door naar de plaatse waar we deze rondreis begonnen zijn: Caleta de Fusta. Hier eindigt onze dagtocht langs een stukje binnenland van Fuerteventura en langs diverse kustlijnen met ieder zijn eigen soort strand. We hebben 244 kilometer gereden en genoten van dit eiland!

Tips:

 • Over het hele eiland wordt gebruik gemaakt van rotondes, je komt nauwelijks stoplichten tegen.
 • Het is relaxed rijden op Fuerteventura. Iedereen rijdt gewoon rechts zoals we gewend zijn. De wegen zijn goed in Fuerteventura.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *