Gran Canaria

Plaatsen > Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland in de Canarische-eilanden groep voor de kust van Afrika. Gran Canaria staat bekend om diversiteit. Naast de prachtige stranden en het swingende nachtleven is Gran Canaria een grote exporteur van bananen en tomaten. Gran Canaria is zeer populair vanwege het bijna altijd goede klimaat met een groot aantal zonne-uren.

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas. Minder bekend maar zeker zo interessant zijn de grotwoningen en andere overblijfselen van de prehistorische inwoners waar het land zo rijk aan is.

Gran Canaria is een echt vakantieparadijs, zowel in de winter als in de zomer. Het afwisselende landschap met hoge bergen en diepe dalen, brede zandduinen, heerlijke stranden, bananenplantages vormt samen met het ruige binnenland en het vulkanische noorden een trekpleister van de eerste orde! Het is een ruw en dor vulkanische eiland met een prachtig wisselend landschap. Er zijn dan ook heel wat excursiemogelijkheden die u van al dit moois laten genieten. Er zijn volop watersportmogelijkheden, enkele aquaparks en een pretpark.

Jaarlijks bezoeken meer dan 3 miljoen toeristen dit Canarisch eiland. Het is succesvol door het optimale klimaat, 365 dagen per jaar, en de schitterende voorzieningen voor de vakantiegangers.

Hou je van zon, zee en strand dan zijn Puerto Rico, Maspalomas en Las Palmas de uitgelezen plaatsen. U kunt zich hier onmogelijk vervelen door de vele activiteiten en het druk uitgaansleven. Voor watersporters, fietsers en golfers zijn er talloze mogelijkheden.

Met zeven water-, pret- en dierenparken zullen kinderen zich ook niet vervelen op Gran Canaria.

Bovendien is de unieke natuur van Gran Canaria slechts een paar minuten verwijderd: de duinen van Maspalomas, de rots van Nublo en de botanische tuinen.

Gran Canaria staat er niet echt om bekend maar toch is dit “strandeiland” met z’n mooie en ruige binnenland een paradijs voor wandelaars. Hoewel het eiland vooral bekend staat als strandbestemming is het dankzij de rijke flora en fauna (ruim 40 % van het eiland is aangewezen als beschermd natuurgebied) ook een heel aantrekkelijke bestemming voor rustzoekers en wandelaars. Zij kunnen gebruik maken van een uitgebreid netwerk van eeuwenoude voetpaden, door verlaten gebieden of langs lieflijke bergdorpen en stadjes met mooie architectuur, cactussen, pijnbomen, rotsformaties van kaal tot diep groen met als extra: in april veel bloemen in bloei. Vergezichten, altijd mooi weer en veel wandelaars zult U niet tegenkomen! U kunt wandelen door de barrancos (kloven) maar ook over hellingpaden.

Natuurpark Los Palmitos op Gran Canaria is goed onderhouden, de flora en fauna zijn prachtig. Bewandel de verschillende paden en ga lekker zitten in een van de vele gelegenheden waar u terecht kunt voor een hapje en drankje. Bezoek ook de verschillende attracties in het park, zoals een voorstelling met arenden of een papegaaienshow. Deze worden de hele dagdoor opgevoerd. Er valt van alles te beleven in Los Palmitos. Wie zich in het park laat fotograferen met papegaaien op hoofd, schouders of handen zal deze dag niet snel vergeten. Los Palmitos is niet moeilijk te vinden: Rij vanuit Playa del Ingles naar Maspalomas. Volg van hieruit de (zeer duidelijke) bewegwijzering naar Los Palmitos volgen. Dit is ongeveer twintig minuten rijden. De tocht gaat door kloven over een vrij smalle weg. Na Maspalomas komt u geen dorpjes meer tegen, u bevindt zich te midden van natuurschoon.

Meer informatie Canarische Eilanden La Palma Lanzarote Fuerteventura Gran Canaria Tenerife El Hierro La Gomera

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *