La Palma

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > La Palma

La Palma is een eiland in de Canarische-eilanden groep, bergachtig, ongerept en groen! De noordkant van het eiland bestaat uit tropisch groen met wijngaarden en bananen-plantages, de zuidkant daarentegen bestaat voornamelijk uit naaldwouden. Het natuurpark Caldena de Taburiente herbergt een van de grootste kraters ter wereld. De westelijke kant van het eiland is de meest zonzekere kant.

Palma wordt door de bewoners zelf (de Palmeros) “La Isla Bonita” genoemd. Dat zegt eigenlijk al genoeg! Dit is het groenste en schoonste eiland van de Canarische Eilandengroep en na La Hierro en La Gomera het kleinste. La Palma ligt ca. 1500 km. van de Spaanse kust en ca. 450 km. van de Afrikaanse. Het eiland heeft een lengte van 30 kilometer en een breedte van 50 km. De hoogste berg is de Roque de los Muchachos met een hoogte van ruim 2400 m., hier bevindt zich een groot observatorium.

Met name het nationale park La Caldera de Taburiente, met kloven, watervallen en één van de grootste kraters ter wereld is indrukwekkend. De dorpjes Los Llanos en El Paso liggen, tussen fruit- en amandelbomen, aan de rand van deze krater, waardoor ze het ideale uitgangspunt voor wandelaars zijn. Over het hele eiland zijn tal van routes uitgestippeld en worden tochten georganiseerd die u naar de mooiste stukjes van La Palma voeren. ‘El bosque de los Tilos’ is een ruim 13.000 ha. groot beschermd natuurreservaat. Dit nevelige laurierbos heeft een unieke flora en fauna en is door de UNESCO tot ‘natuurreservaat van de biosfeer’ uitgeroepen.

Santa Cruz de La Palma is de hoofdstad van het eiland en ligt aan de oostkust. Eilandbewoners noemen de stad “La Palma”. De tijd lijkt hier stil te staan, er gebeurt weinig in deze plaats. Alleen op de boulevard, vrolijk opgekleurd door de balkonnetjes, is een beetje bedrijvigheid te vinden. In het centrum staat de Iglesia del Salvador, de ‘Verlosserskerk’. Deze kerk werd in 1553 door piraten verwoest en is daarna in fasen verbouwd. Het in 1585 afgebouwde portaal is qua stijl het zuiverste renaissanceportaal van alle Canarische Eilanden.

La Palma biedt een grote variëteit aan op het eiland geproduceerde wijnen. De zoete wijn Malvasia komt uit de streek Fuencaliente en wordt internationaal beschouwd als een prijswinner met topkwaliteit. Bier wordt geïmporteerd, populaire Spaanse bieren zijn Dorada, Tropical en San Miguel.

Bezienswaardigheden:

  • Een wandeling in het Nationale Park Caldera de Taburiente.
  • De bananenplantages aan de kust in de omgeving van Tazacorte.
  • Het historisch museum in Los Llanos de Aridane.
  • Natuurreservaat Los Tilos.

Meer informatie Canarische Eilanden La Palma Lanzarote Fuerteventura Gran Canaria Tenerife El Hierro La Gomera

 

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *