Estepona

Plaatsen > Estepona

Op een half uur rijden van het overvolle Marbella vindt u nog de rust van de Andalusische badplaats Estepona.

Estepona heeft een prachtig, kilometers lang zandstrand, waarlangs een even lange wandelboulevard loopt met heerlijke terrasjes. Op het schone strand vindt u verschillende strandtenten waar uitgebreid gegeten en gedronken kan worden en waar u ook ligstoelen en parasols kunt huren. Ook is er op het strand douche gelegenheid.

De wandelboulevard is prachtig onderhouden met een grote hoeveelheid bloemen en planten en natuurlijk banken en terrasjes. Achter de onvermijdelijke appartementen langs de boulevard ligt het authentieke stadscentrum dat nog geheel de sfeer van een kleine vissersplaats ademt. Ook in dit oude stadgedeelte vindt u natuurlijk volop terrasjes, bars, restaurantjes en winkels. De winkelstraat is de moeite waard. U vindt er een leuke verscheidenheid aan spaanse winkels en winkeltjes. Grote winkelketens zult u er vergeefs zoeken.

Estepona heeft een vissershaven en een jachthaven. Langs de jachthaven zijn een groot aantal terrasjes en restaurants. Tijdens een wandeling door Estepona hoeft u zich zeker nooit te vervelen.

Terwijl Estepona zelf zoveel mogelijk probeert de stadskern aiuthentiek te houden, heeft het 500 jaar oude vissersstadje zich inmiddels weten te omringen met een vijftiental mooie golfbanen, luxe hotels en luxe appartement-resorts.

Vanuit Estepona heeft u ook een prima vertrekpunt naar toeristische trekpleisters in de omgeving. Het Andalusische binnenland met zijn schilderachtige witte dorpjes, Ronda, Malaga en Gibraltar liggen in de directe omgeving. Sevilla, Cordoba, sherrystad Jerez, Cadiz en het Alhambra zijn met de auto als dagtocht bereikbaar en verder kunt u natuurlijk, als u even genoeg heeft van de Andalusische rust, ook de mondaine en drukke badplaatsen aan de Costa del Sol zoals Torremolinos, Fuengirola en Marbella gemakkelijk bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *